Peuteropvang

Is je kindje twee jaar en klaar om de wereld te ontdekken? Vanaf die leeftijd is hij of zij welkom bij het peuteropvang van KC Cornelius. In de peutergroep kan je kind deelnemen aan activiteiten met kinderen van zijn of haar eigen leeftijd. Fijn spelen, verkleden, zingen of knutselen: het kan allemaal. Je peuter krijgt volop de ruimte om samen met leeftijdsgenootjes te experimenteren en te ontdekken.

Spelenderwijs leren
Peuteropvang bereidt kinderen voor op de basisschool. Met voor- en vroegschoolse educatie (VVE) leren peuters onder begeleiding van geschoolde pedagogisch medewerkers spelenderwijs allerlei vaardigheden die ze op de basisschool nodig hebben. Eventuele ontwikkelingsachterstanden signaleren we hierdoor vroegtijdig. Waar nodig, bieden we aanvullende ondersteuning, bijvoorbeeld door een extra dagdeel peuterprogramma aan te bieden.


Goede overdracht opvang en onderwijs
Onze peuteropvang is gericht op een soepele overgang tussen opvang en onderwijs. Tussen de peuteropvang en de basisschool is een intensieve samenwerking. De lijntjes zijn kort tussen pedagogisch medewerkers en leerkrachten. De peuters gaan regelmatig bij de kleuters op bezoek. Zo kunnen ze alvast een beetje wennen aan het lokaal, de kinderen en de leerkracht van groep 1. En is de overgang naar de basisschool daarna een fluitje van een cent.


Meer informatie en tarieven

In onze folder peuteropvang vind je alle informatie over onze peuteropvang. Ook vind je hier de tarieven. Op de website van GOO Opvang en Onderwijs vind je een rekentool om je uiteindelijke kosten te berekenen.

Kom gerust eens langs
Wil je  zelf eens kijken hoe het eraan toegaat in onze gezellige peutergroep? Je bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Heb je vragen of wil je een rondleiding aanvragen? Mail ons dan even op info.cornelius@stichtinggoo.nl.

Inschrijven
Heb je je keuze al gemaakt en wil je je kind inschrijven voor onze kinderopvang? Hier vind je het inschrijfformulier peuteropvang.